Το σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας έχει στόχο να γνωρίσει στον προχωρημένο ερασιτέχνη, τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες για να εκφραστούν, δημιουργώντας καλλιτεχνικό έργο.
Θα περιηγηθούμε στο πεδίο εκείνο όπου η φωτογραφία ακολουθεί κανόνες κατασκευασμένους από τον φωτογράφο, με σκοπό να εξυπηρετήσουν τον ίδιο και την ιδέα του. Η ιδέα για την δημιουργία ενός θεματικού φωτογραφικού έργου είναι πολλές φορές θέμα έμπνευσης, άλλες φορές όμως η ιδέα ταυτίζεται με την ενόρμηση να εκφραστεί κάτι που υπάρχει ήδη μέσα στον καλλιτέχνη και που μετά από προσπάθεια να μετουσιωθεί σε έργο τέχνης. Η επιλογή του θέματος, οι τρόποι ανάπτυξής του, η θεωρητική του υπόσταση και η τελική παρουσίαση είναι τα όρια, μέσα στα οποία θα αναζητήσουμε την ευκαιρία να εκφραστούμε με σκοπό να δημιουργήσει ο καθένας, ατομικά ή ομαδικά, ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό έργο.

Τα project μαθητών που ολοκληρώνονται, παρουσιάζονται σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και συμμετέχουν σε σημαντικά φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Σεμινάριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας 2017-18

Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώμβριος – Ιούνιος)
Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα / Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων: Oμάδες των 8-10 μαθητών
Χώρος διεξαγωγής: Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους – Εξάρχεια
Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
Κόστος: 50€/μήνα
Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399

Photo: © Παναγιώτης Σκαλκώτος