Το βασικό σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους.
Σκοπός των μαθημάτων είναι η προσέγγιση των διαδικασιών λήψης, κριτικής, επεξεργασίας και παρουσίασης ψηφιακών φωτογραφιών.
Μέσα από μια σειρά θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων οι μαθητές κατανοούν τις βασικές αρχές της φωτογραφίας καθώς και έννοιες όπως το κάδρο, η σύνθεση, η αισθητική και η οπτική αντίληψη.
Προβολές, διαλέξεις και συζητήσεις ενισχύουν την κριτική ικανότητα των μαθητών σχετικά με την Ιστορία της Φωτογραφίας, την θέση της στην τέχνη αλλά και στην Ιστορία γενικότερα. Ταυτόχρονα μελετώνται τα βασικά ρεύματα στη φωτογραφία και το πώς αυτά επηρέασαν την κοινωνία μας, την εξέλιξη των φωτογραφικών μηχανών και τα νέα είδη εικόνων που αυτή δημιούργησε.
Το βασικό σεμινάριο είναι ένα πλήρες διδακτικό πρόγραμμα που μεταδίδει στον μαθητή την ικανότητα να χρησιμοποιεί κανόνες για να παράγει φωτογραφίες και να διαβάζει σωστά τις εικόνες γύρω του.

Επιλογές από το φωτογραφικό έργο που θα παραχθεί από τους μαθητές κατά την διάρκεια του έτους θα παρουσιαστεί στην «8η Ετήσια Έκθεση Φωτογραφίας» τον Σεπτέμβριο του 2018.

Φωτογραφίες που έχουν κάνει συμμετέχοντες στα Σεμινάρια μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Βασικό Σεμινάριο Φωτογραφίας 2017 – 2018

Διάρκεια: 9 μήνες (Οκτώβριος – Ιούνιος)
Κάθε πότε: Μία φορά την εβδομάδα | Διάρκεια μαθήματος: 2 ώρες
Αριθμός συμμετεχόντων: Τμήμα των 8-10 μαθητών
Χώρος διεξαγωγής: Μεθώνης 65 & Θεμιστοκλέους – Εξάρχεια
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Καθημερινά 19:00-21:00 & 21:00-23:00
Εισηγητής: Θάνος Παπαδόπουλος
Κόστος: 50€/μήνα
Έναρξη Μαθημάτων: Οκτώβριος – Νοέμβριος 2017
Πληροφορίες για κράτηση θέσης: 210 3303399

 

Photo: © Ντόρα Παισίου