Φωτογραφικό Ντοκουμέντο
 
Το μάθημα θα ασχοληθεί με το φωτογραφικό ντοκουμέντο. Εκείνη την πτυχή της φωτογραφίας που αποσκοπεί στην καταγραφή της κοινωνικής πραγματικότητας. Από την φωτογραφία δρόμου ως ρομαντική απεικόνιση της καθημερινότητας των ανθρώπων μέχρι εκείνη την καταγραφή που εικονοποιεί τα κοινωνικά συμφραζόμενα, αποκαλύπτει ιδιαίτερες και αθέατες όψεις των γεγονότων που διαδραματίζονται σε τωρινό χρόνο, με τη μορφή ντοκουμέντου που συγκροτώντας τη συλλογική μνήμη, αποκτά ιστορική διάσταση.
 Στόχος των μαθημάτων είναι να αποκτήσουμε μεγαλύτερη οικειότητα με την φωτογραφία σε πρακτικό αλλά και θεωρητικό επίπεδο.
Στο πρακτικό κομμάτι των μαθημάτων, ο βασικός σκοπός είναι να ενδυναμώσουμε την εξωστρέφεια μέσω της φωτογραφίας. Με δίωρες εξορμήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένο εξωτερικό χώρο, θα επιχειρήσουμε να επιτύχουμε την εξοικείωση με το δημόσιο χώρο. Εκεί, με την εποπτεία του εισηγητή, θα εφαρμόσουμε τις τεχνικές προσέγγισης που θα μας κάνουν να φωτογραφίζουμε με άνεση και ασφάλεια στον δρόμο. 
Στο θεωρητικό κομμάτι των μαθημάτων θα ασχοληθούμε με την ιστορία αλλά και την θεωρία της φωτογραφίας. Θα παρουσιαστεί το έργο μεγάλων φωτογράφων, σε συνδυασμό με ιστορικά κείμενα για την φωτογραφία και θα συζητηθούν τα κίνητρα για να δημιουργήσουμε τις δικές μας φωτογραφικές αφηγήσεις.  
 
Στο τέλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τις εργασίες των συμμετεχόντων.
 

Έναρξη Μαθημάτων:
Οκτώβριος 2024

Διάρκεια Μαθημάτων:
9 Μήνες / 72 Ώρες

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Μετά απο συνεννόηση με τους συμμετέχοντες

Χώρος διεξαγωγής: Μεθώνης 65 | Εξάρχεια, Αθήνα

Εισηγητής: Αλέξανδρος Κατσής 

Κόστος: 60€/μήνα

Για την κράτηση θέσης επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2103303399 ή
συμπληρώστε την Αίτηση εγγραφής.